Győrffi Dezső

Ügyvezető igazgató,

Szikszó

baz 4 ai Győrffi Dezső.jpgGyőrffi Dezső esetében is helytálló a régi igazság, hogy a kitartó és tisztességes munka előbb vagy utóbb, de biztosan meghozza az eredményt. Különböző helyeken több felelősségteljes munkakörben dolgozott és lassan egy évtizede már, hogy saját lábán megállva is sikeres üzletember.

1951. március 18-án született Szikszón. Ma már nyugdíjas szülei korábban kereskedelemmel foglalkoztak, édesapja egy időben hivatalnokoskodott is (ÁFÉSZ, MESZÖV). Nővére ugyancsak Szikszón dolgozik, a Közútkezelő Kht. pénzügyi előadója. Műszaki ügyintéző férjével két gyermeket nevelnek.

Győrffi Dezső gyermekkorát szülőhelyén töltötte, itt folytatta iskolai tanulmányait is. Középiskolás korában alakult ki érdeklődési köre, tantárgyai közül a fizikát és a matematikát kedvelte legjobban. Utóbbiból az Arany Dániel Matematikai Versenyen (megyei és országos) is részt vett két alkalommal. Tanárai közül dr. Merényi László magyar–latin szakos tanárra gondol vissza legszívesebben, az agilis, fiatal tanárember kiváló, diákpárti pedagógus volt. Szabadidejében zenélt, előbb tangóharmonikázott, később gitározott, már középiskolásként zenekarban játszott, zenekarukkal bejárták a környéket. Szívesen barkácsolt, saját erősítőt épített, rádióamatőrködött.

Érettségi után, bár több lehetősége is adódott a továbbtanulásra, a Szikszói Tanácson kezdett dolgozni pénzügyi előadóként. Több mint egy évtizedet töltött itt, előbb főelőadó, később GAMESZ-vezető lett, közben elvégezte a Számviteli Főiskolát is.

Ezerkilencszáznyolcvanegyben került a B.-A.-Z. Megyei TAKE Hivatalhoz, előbb csoportvezető, majd osztályvezető-helyettes volt. Ebben az időben szerezte meg az okleveles könyvvizsgálói képesítést. Három évvel később csábította el volt tanára a Pénzügyminisztériumba, ahol 1990-ig főmunkatárs volt. Ekkor került át a közben megalakult Állami Számvevőszékhez. Itt lett főnöke a sokak által tisztelt dr. Hágelmáyer István, aki nemcsak szakmailag, de emberileg is a kiválóak közé tartozott. Itt élte meg élete egyik nagy élményét, az elsők között vehetett részt németországi szakmai tanulmányúton. Egy évvel később megkapta a Számvevőszéki Díjat, amit évente hárman vehetnek át.

Rengeteg tapasztalatot gyűjtött, nagyon jól érezte magát, megbecsülték munkáját, ám ennek ellenére 1995-ben úgy döntött, önállóan is kipróbálja a megszerzett tudást. Az egyetemen frissen végzett fiával vállalkozást alapítottak, majd 1997-ben létrehozták könyvvizsgáló és pénzügyi tanácsadó cégüket, a GY&GY Kft.-t. Ma öten dolgoznak a vállalkozásban, amelynek kiterjedt ügyfélköre van: a kisvállalkozóktól kezdve, az önkormányzatokon át a különböző minisztériumoktól kapnak megbízást.

Még a nyolcvanas évek elején tanítani is kezdett, a felnőttképzés keretében a felsőfokú szakmai képesítést nyújtó szaktanfolyamokon oktatott számvitelt, pénzügyi ismereteket, elemzést, ellenőrzést.

Ezerkilencszázkilencvenhét óta – felkérés révén – a Miskolci Egyetemen is oktat. Viszonylag fiatalon bekerült a mérlegképes vizsgáztatók csapatába, a 80-as évek közepétől az ország számos pontján megfordult vizsgaelnökként.

Ezerkilencszáznyolcvankettőtől írogatni kezdett, eddig tizenöt kiadványa (oktatási és szakmai jellegű szakkönyvek) látott napvilágot más kiadóknál, saját kiadásban eddig több mint 40 tanulmányt és módszertani anyagot jelentetett meg.

Szülővárosában aktív közéleti tevékenységet folytat. Fia kezdeményezésére jött létre a „Szikla Alapítvány” a kosárlabdacsapat támogatására, ő az alapítvány kuratóriumának elnöke. Emellett a Könyvvizsgáló Kamara küldötte, a Költségvetési Tagozat vezetőségi tagja, Kincstári Biztos, a Szakértői Névjegyzék tagja. Eddigi tevékeny életében számos kitüntetést és elismerést kapott.

„A sikeres életút alapja a kitartás és a tisztességes munka – vallja Győrffi Dezső ügyvezető igazgató –, ez előbb vagy utóbb eredményt hoz. Az eredmény mögött ott található a gyakran napi 16 óra munka, ha kell, még hét végén is. Soha nem próbáltam a dolgok könnyebbik végét megfogni. Nagyon fontos a türelem, rólam nemigen mondható el, hogy ideges típus vagyok. Mindezek mellett elengedhetetlen a megfelelő családi háttér, ami talán az összes közül a legfontosabb.”

Az otthon harmóniájáról az eredetileg pedagógus végzettségű Tamás Erzsébet gondoskodik, aki ma a vállalkozás pénzügyeit igazgatja.

Ezerkilencszázhetvenháromban kötöttek házasságot. Két gyermekük született: 1974-ben György, aki a Miskolci Egyetem Közgazdasági Karán végzett, mérlegképes könyvelő, ingatlanszakértő és most vesz részt az okleveles könyvvizsgáló képzésben.

A négy évvel fiatalabb Viktória a Gödöllői Egyetemen tanul, párhuzamosan két szakon is, az idén és jövőre diplomázik.

Győrffi Dezső kevéske szabad idejét legszívesebben a család Tiszavasvári mellett található hétvégi házában tölti, ahol a zenehallgatás (főleg a könnyű- és a komolyzene), valamint a horgászat jelenti a kikapcsolódást.

 (Borsod-Abaúj-Zempléni Almanach 4. kötet. In-Forma Kiadó Nyíregyháza 2003.)

***

A Szikszón működő „Gy&Gy” Perfekt Audit Kft. néhány éve hat főre bővítette létszámát és bár munkában nem szenvednek hiányt, Győrffi Dezső pénzügyi-gazdasági szakemberként azt az elvet vallja, hogy fő az óvatosság. A jelenlegi bizonytalan helyzetben elsősorban a pozíciók megtartására törekszik, idáig sikerrel, hiszen ügyfeleiket eddig sikerült megtartaniuk. Tevékenységük a könyvvizsgálói munka és a pénzügyi tanácsadás mellett szoftverfejlesztéssel bővült. Fia, Gyuri is megszerezte az okleveles könyvvizsgáló képesítést és ő lett a cég másik ügyvezetője, a kosárlabda sportot pedig továbbra is szívügyének tekinti.

A családfő 16 éve oktat a Miskolci Egyetemen, az utóbbi években főleg a szakdolgozatok elbírálásában és a vizsgáztatásban vesz részt. Emellett rendszeresen tart előadásokat könyvvizsgálók és pénzügyi szakemberek számára, illetve különböző szaklapokban teszi közkinccsé tudását publikációk formájában is.

Az elmúlt tíz évben gyarapodott a család, négy unoka született a nagyszülők nagy örömére, egyenlő megosztásban. Gyuriéknál Anna Eliza 7 éves és első osztályos, Ádám György pedig negyedikes és már több megyei és országos tanulmányi versenyen ért el szép eredményeket. A polgármesteri hivatal pénzügyi osztályán dolgozó Viktória két gyermeke közül Gerda 4, Nándor pedig 6 éves és ő is elsős. A sport és a horgásza – most már velük kiegészülve –továbbra is a család kedvelt időtöltése maradt.

(Kiegészítve: 2012. november 29-én.) 

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése