Akvarellbe álmodja képeit

Színvilága gazdag, érzéseket, érzelmeket közvetít, kerülve minden olcsó megoldást

Be szeretném mutatni kedves jó barátomat, Bíró Ernőt, akivel nem is tudom hány év óta ismerjük egymást, de talán nem is lényeges kérdés!

Visszaemlékezésében Dr. Gál Dezső rajztanárt említi, aki felfigyelt képességeire segítette, és irányította további fejlődését. A kis-képzőbe nyert felvételt grafika szakra. A történelmi idő, az 1956-os év beleszólt az életébe, és végül a piarista gimnáziumban érettségizett. Később egyetemre került, mérnök lett. Mint sokan másoknak a kötelezettségek letudása után jutott idő régi szenvedélyére, ecsetet fogott. Nehéz kezdés, próbálkozások, és kitartó szorgalom után megjött az eredmény.

Amiket ma látunk, egy kiforrott stílusú festő munkái, aki precizitásával, kitűnő ízléssel megkomponált képeivel mindig meglep. Színvilága gazdag, érzéseket, érzelmeket közvetít, kerülve minden olcsó megoldást. Akvarellbe álmodja képeit, bár az álmok valósak, mert tájképei valódi tájak, jelezve a helyszínt.

Örömfestőnek vallja magát, mert bár nincs cetlizés, amit autodidakta munkával megszerzett, több mint pár évet unatkozva eltölteni órákon.

A tájak, a tájképek kimeríthetetlen témák. Portrék, lovak, utca, és épületek, mind megjelennek, a változatosságot az élet produkálja hiszen nincs is annál nagyobb oktató-tanító mester.

Szerző: 2020. 01. 18.

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló