Csoda fürdőszoba

Csiporka és Bíborka felfedi a fürdőszobai színek titkait

A bogársuli fürdőszobájába belépve mindenki megtorpant. Hét apró, hófehér kézmosó sorakozott az ajtótól balra, velük szemben pedig hét pici, ajtóval zárható wc-fülke fogadta őket.

– Odanézz! Ki van írva a nevünk! – bökte meg finoman Csiporka a pillangót, hogy azonnal meg tudja mutatni felfedezését.

– Csak nem azt akarod mondani, hogy azok a színes csíkok olvashatók?! – kételkedett Bobo kissé ingerülten, mert még mindig nem heverte ki előző tettének utóhatását.

– De azt mondom! – állt elé bátran Csiporka. – A tied az utolsó – vezette oda Bobót a barna feliratú fülkéhez.

Bíborka meg Pötyit vezette oda a szomszédos piroshoz.

– Úgy vélem, tornasorban vagyunk beosztva – gondolkodott hangosan Hangyi. – Akkor az enyém a feketés, Szunyié az arany, Gyikéé az ezüst, Csiporkáé a narancssárga, és Bíborkáé a rózsaszínes – sorolta, majd tanulmányozni kezdte titokban a nevek kezdőbetűit, hogy minél hamarabb utolérje Csiporkáékat az olvasásban.

– Vegyétek elő a szappanotokat és a törölközőtöket! Nedvesítsétek meg a kezeteket, szappanozzátok be, aztán jó sokszor, alaposan dörzsöljétek össze, csak azután öblítsétek le róla a habot bő vízzel. Aztán jöhet a kéztörlés. Mégpedig jó szárazra! Az ujjaitok közét is törölgessétek meg! – sorolta feladataikat Stefi néni, aki már semmit nem bízott a véletlenre, hiszen egy délelőtt elég volt ahhoz, hogy megtudja, tanítványai ugyan mind okosak, de a neveltségi szintjük közel sem azonos.

Úgy vélte, aki úgy is tudja, mit kell tennie, annak sem árt egy kis ismétlés. Akinek meg nem ismerős a téma, legalább most tud segíteni anélkül, hogy nyilvánosan kiderüljenek a hiányosságok.

– Ha elkészültetek, hagyjátok a szappanotokat a mosdókagyló szélén, a törölközőtöket meg akasszátok fel, hogy megszáradjon! Remélem, már egyikőtök sem fog hozzányúlni a másikéhoz!

– Ha elkészültetek, gyertek vissza a sorba! – kérte őket Balambér bácsi.

– Hol fogunk ebédelni? Már lassan éhen halok! – nyafogott Szunyi.

– A télikertben. Úgy emlékszem, már mondtam – somolygott a tanító bácsi.

– Mit tudok én enni egy kertben??? – morgolódott tovább Szunyi, látványosan égnek emelt szívókákkal.

– A télikertet úgy rendeztük be, hogy mindenki megtalálhass a maga táplálékát.

– Na, arra kíváncsi leszek! – kételkedett Szunyi továbbra is. – Legjobban az embervérért vagyok oda! – cuppantott. – Nem hiszem, hogy évekig ott fog ülni valaki, hogy én falogassak belőle!

– Hát, az biztos, hogy senki emberfia nem fog nektek ott ücsörögni, de szerintem sikerült elfogadhatóan megoldanunk mindent – szólt közbe Stefi néni, aki a sort vezetve egy szempillantás múlva benyitott a télikertbe.

– Mennyi virág! Micsoda illat! – mosolyodott el boldogan Bíborka. – Mehetek falogatni? – kérdezte néhány pillanat múlva, mert már szinte magától beindultak a szívókái.

– Menj csak! – simogatta meg a fejét Balambér bácsi szeretettel.

– Micsoda zöldek! – nyelt egy hatalmasat Csiporka.

– Indulj ebédelni! – indította útjára Stefi néni.

– De tudod! – fordult vissza hirtelen Bíborka magasra emelve mutatóujját.

– Tudom hát! Betartom a fogyókúrámat, ígérem! – szaladt az első, csábító zöldhöz Csiporka.

– Itt van körtefa?? Körteillatot érzek! – szaglászott körbe éhesen Hangyi és Gyike.

– De van ám! – mosolygott Stefi néni.

– A jó sok túlérett gyümölcs a kedvencem! Tetszik tudni, amikor már jó folyós! – indult meg önkéntelenül az illat felé Gyike megfeledkezve arról, hogy még nem is kapott engedélyt.

– Odanézz! Az az akácág hemzseg a levéltetűtől! – rohant oda felfedezéséhez Pötyi, és ropogtatni kezdett.

– És mi??? – nézett körbe jóízűen ebédelő osztálytársain Bobo és Szunyi.

– A ti eledeletek a hátsó kijárat mellett van. Mondtuk már, hogy rólatok sem feledkeztünk el! – somolygott Balambér bácsi.

Egy üvegfal mögé vezette be őket, ahol állat- és emberbábok álltak.

– Élő emberrel és állattal nem szolgálhatunk, de az állatkórház segített nekünk elkészíteni ezeket a szurkálható, szívogatható, friss vérrel feltöltött maketteket. Próbáljátok ki őket! – indította útra őket Stefi néni.

– Na, ilyet sem láttam még! – csóválta a fejét Szunyi, de aztán már csak a jóleső rágicsálás, szívogatás, harapdálás, és az osztály elégedett mormogása volt hallható.

***

Szerző: 2018. 11. 12.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése