A Virág család

Csiporkát és Bíborkát örökbe fogadja Ibi

– És varrunk hátizsákot a hétvégén? – kérdezte az örömtől még mindig elfogódott hangon Bíborka.

– Varrunk bizony! – ígérte Ibi.

– De jó, hogy nem kell ránk rengeteget költened, és mégis járhatunk iskolába! – örvendezett megkönnyebbülten Csiporka.

– Bogárkáim! Ígérjétek meg, hogy többé nem problémáztok a pénzen! Nem vagyok gazdag, de arra mindig fog jutni, ami fontos! – ígérte Ibi.

– Köszönjük! – hálálkodott Csiporka.

– De azért annak nagyon fogok örülni, ha rendszeresen segítetek nekem!  – kuncogott Ibi.

– Hallottál minket? – lepődött meg a bogárka.

– Igen, és szeretettel elfogadom a segítségeteket! Nincs annál jobb, ha együtt dolgozik a család!

– Csalááád? Mi család vagyunk? – tárta hatalmasra a szemét Bíborka.

– A család nem apukából, anyukából, és gyerekekből áll? – kérdezte Csiporka.

– De igen! Ám azt gondolom, mi hárman sokkal jobban összetartozunk, mint a legtöbb család. Törődünk egymással, segítjük, szeretjük egymást, nem veszekszünk, hanem boldogok vagyunk, ha együtt lehetünk. Kellhet a családsághoz valami ennél több?  – kérdezte megcsillogósodó szemmel Ibi.

– Van családunk! – ölelték át Ibit boldogan a bogárkák.

– Az iskolában legalább nem kell bevallanunk, hogy sosem ismertük a szüleinket, s csak egymáshoz tartozunk – örvendezett Bíborka, akiben a hétfő közeledtével elkezdett nőni az iskolakezdős izgalom.

– És még nagymamánk is van! – ragyogott fel Csiporka szeme. – Meg kutyánk, és cicánk is Márti mamánál! Ez tényleg igazi család!!!

– Akkor mostantól lehetek Virág Bíborka?

– És én meg Virág Csiporka? – pillogtak a bogárkák kérdőn Ibire.

– Lehettek bizony! Majd be is jegyeztetjük az Anyakönyvi Hivatalban az örökbefogadást! – ragyogott fel Ibi is, majd letette a hóna alól a könyveket. A nagy izgalomban észre sem vette, hogy még mindig cipeli őket.

– Megtaláltad a mesekönyveket? – örvendezett Csiporka, és belelapozott a legfelsőbe. – Csu-kás Ist-ván: Sü-sü a sár-mány.

– Sármááány??? Az micsoda??? – kérdezte Bíborka.

– Az ott – bökött a szó közepébe Ibi az ujjával –, nem m, hanem k.

– S  á  r  k  á  ny – betűzte ki a szót helyesen Bíborka.

– Hát, azt hiszem, mindegy, mert egyiket sem értem… – vakarta meg a fejét Csiporka gondterhelten. – Mi az a sárkány? Hát a sármány? – nézett kérdőn Ibire.

– Nézzétek meg a lexikonban, és az interneten! Már tudtok olvasni, meg kell tanulnotok okosan használni a könyveket, és a világhálót is! – felelte Ibi, aki természetesen minkét szó jelentését ismerte, de a könnyen megkapott tudás helyett okosabbnak látta, ha rászoktatja a bogárkákat az önálló keresgélésre, ismeretszerzésre.

– Vannak szótár-könyvek? – lepődött meg Csiporka.

– Bizony! Sokféle létezik. Muszáj, mert az embergyerekek sem mindentudóan születnek ám!

Ibi a polchoz ment, s leemelt két nagy, vastag könyvet.

– Ez az Akadémiai Kislexikon. Két kötetes. Még apa vette nekem, amikor kislány voltam.

– Kislexikooon??? – döbbent meg Bíborka.

– Ez kicsi??? – álmélkodott Csiporka, és nagy nehezen felkapaszkodott a könyv oldalán. – Te jó ég! Milyen lehet akkor a nagy???

***

(A szerző Facebook oldala ITT.)

Szerző: 2018. 08. 28.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése