Hegyi székely a balatoni éjszakában

Pezsgés és kacarászás, csobbanások a hátamnál, csend és nyugalom előttem

Jobban bírom a hideget, mint a meleget. Nálunk Gyergyószárhegyen, ahol a tengerszint fölött 766 méter magasan élünk és egy évben 180 nap fagyos napok száma, az átlaghőmérséklet pedig 5,7 fok körül van csak. A Balaton partján az esti 29 fokos meleg a szobákban nem ilyen hegyi székelynek való. Aludni úgysem tudtam így hát kimenekültem éjjelente a partra.

Már éjfél is elmúlt, csend volt és nyugalom. Egy csapat fiatal kacarászása cseng csak bele az éjszakába. Kikerülik a fényképezőgépet és rá is kérdez az egyik lány, hogy ugye minket nem fotózol le. A hátamnál leülnek egy padra, próbálok nem odafigyelni, de a bakancslistás fürdőzés megüti a fülem. Milyen lehet, ezt meg kell nézzem. Szemem sarkából odapillantok és látom, hogy nem látok ruhát csak a padon. Egyik lány észreveszi és a szeme elé teszi a kezét és inti, hogy ne fotózzak arrafelé. Én szófogadó vagyok és csak e látványra nyomtam meg a gombot. Pezsgés és kacarászás, csobbanások a hátamnál, csend és nyugalom előttem. Én csak most erre az előttem lévőkre próbáltam figyelni.

Széllel szembe, Nappal szembe. Van, amiket nem ajánlatos csinálni. Fotózni a Nappal szembe se szokták javasolni. De hát a Balatont nem tudtam megfordítani, sőt még a hattyút sem. De a hullámokon megtörő fény játéka csiklintotta az ujjamat, hogy megnyomjam a gombot a fényképezőgépen. Megnyomtam. Ez lett belőle. Itt sem vagyok már, mert az éjjeli eső után lehet jól ültetni a káposzta palántákat.

Nyugalom az éjszakában. Lehet beleképzelni e fotóba egy mamát, amint fejkendőben és úszógumival készül a Balatonba ugrani, vagy lehet csak egy pár kő egymásra pakolva. Fekete fehérben készítettem, mert úgy éreztem, hogy itt a formák fontosabbak, mint a színek. Szép nyugodalmas jó estét kívánok mindenkinek.

 

Balatoni fényoszlopok. Megnéztem az ismerőseim számát mielőtt megosztottam. Ennyi balatoni kép után biztos lesz, aki töröl majd ismerősei közül. Na de a java az csak megmarad és remélem, hogy szép élményeket nyújtanak a fotóim azoknak, akik éppen akkor ezeket nem láthatták élőben.

Szerző: 2019. 06. 29.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló