Színes, gazdag fantáziával megáldott festő

Huncutsága, és álmai keverékéből, elevenül használt színeivel fricskázza az életet, a mindennapi torzulásait nagyítva, vagy szépítve

Határozott, bizalmat sugárzó arc, a fotó kicsit rejti a szemeket, ám a mosoly mindent elárul, vagy reméljük, hogy sokat. Tüttő József  képeit egy forgószínpadon mutatom be hat hetenként. A művek történeteket mesélnek, és ha jól olvassuk rejtett apró trükkökkel is találkozunk. Rejtély, hogy hol van a valóság, és hol az álom, a mese fordulata, a meglepetés? Fantáziája rá van bízva a képzeletünkre. Minden talány, a képek ember-központúak, még jobban leszűkítve a szemekre, amiktől néha zavart érez az ember, mert egy világ foglaltatik benne. Játékos girbe-görbe utcák, házak kastélyok, viskók bakterház, csillagok, hintázó boldogság, és rozsdás hajók, amit a sóhajtás tart össze A gyerek szomjazza a mesét, és ha valamit megengedhetünk magunknak, vénségünkre is kell a jósággal tűzdelt lódítás. Jóskára rámondhatjuk, hogy egy színes, gazdag fantáziával megáldott festő, huncutsága, és álmai keverékéből, elevenül használt színeivel fricskázza az életet, a mindennapi torzulásait nagyítva, vagy szépítve. Sajnos nem ismerem személyesen, de a néha elejtett fotókon szerény embernek tűnik, aki a csoportkép szélén áll mint szemlélő, aki eseményeket arcokat gyűjtve mosolyog. Ma már neves ember, rajongók csoportja várja a munkáit lélegzet visszafojtva. Nagyszerű, és öröm számunkra, hogy különleges stílusával egy fűszeres ízt ad a kortárs művészet hatalmasra duzzadt, és vegyített konyhájához.

 

Szerző: 2020. 02. 08.

1 hozzászólás

  • Molnárné Csécs Ágnes says:

    Nagyon-nagyon szeretem a munkáit. Rendkívüli tehetségnek tartom, egyedi és különleges látásmóddal! Sokkal több figyelmet érdemel és szélesebb országos és azon is túli elismerést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló