Tömösközi Sándor

A MUMGÉP Kft. üzletkötője 

Szeged

szszb 30 és Tömösközi Sándor.jpgKözös akarattal, összefogással tegyünk útjaink állapotának javításáért! Gazda a gazdával, gazda az önkormányzattal és a szolgáltatást nyújtóval összefogva sikeresebb, eredményesebb gazdálkodást ígér…

– Egy jó úton tovább érsz – egészíti ki élőszóban cége hitvallását. Szatmári körútról érkezett éppen, ahol már több önkormányzat vásárolt gépeikből. Tyukod község az egyik, melynek polgármestere, Czibere József elégedett szavakkal nyugtázta e sorok írójának a gréder, vagy ahogyan a laikusok talán jobban ismerik, a földnyeső hasznát.

– Komplett gépsorról van szó – mélyed bele a részletekbe az egyébként mezőtúri illetőségű Tömösközi Sándor. – Meglévő munkagép hárompont-felfüggesztéséhez csatlakoztatható gréder, lapvibrátor, és kőtörő alkotja az együttest, de természetesen külön-külön is megvásárolható valamennyi az igénytől függően. Az értékesítést az Umwelt Kft.-vel partnerségben végezzük. Így nem csak a MUMGÉP Kft. már említett termékeit, hanem más cégek által gyártott, de kapcsolódó berendezéseket, és szolgáltatásokat is ajánlani tudunk.

A műszaki kérdésekben és nyelvezetben nagyon is otthonosan mozgó üzletkötőt arra kérem, valamilyen hétköznapi példán mutassa be, miként veszik hasznát tájegységünkön ajánlatukat a szélfútta homoktól ekevastörő kötött feketeföldekig.

– A gazdaságosság és innováció jegyében oldjuk meg a települések gondjait. A feltört régi utak, járdák anyagát, az épületbontásból keletkező sittet tüntetjük el. A település eldugott határrészeiben rég ott éktelenkedő építőipari hulladéknak is megoldódik a sorsa. A kátyús, rossz időben nehezen járható mezei, erdei utak profilját a földnyeső bakhátasra formálja, amin ezt a törmeléket elterítik. A kőtörő felaprítja, a vibrátor összedolgozza. Jöhet rá az aszfalt, vagy ilyen állapotában is használható, karban tartható.

Áldatlan állapotok tehetők így jobbá, hiszen gyorsabbá válik a betakarítás, szaporábbá a mezei, erdei munka, és rossz emlékké a sok tengelytörő kátyú.

Nem kerülhető meg néhány nagyon fontos műszaki jellemző kiemelése. Tömösközi Sándor nevetve idézi fel a régi szovjet óriás-földnyesőket, amelyeket lánctalpas monstrumok vontattak, és egy kezelő hátul vasülésen rázatva nyelte a port. Ő volt az, aki próbálta szabályozni menet közben a művelési szöget és a mélységet. Valóban, én is emlékszem rá, sőt ma is használnak még hasonlót nagyarányú tereprendezéseknél, gátépítéseknél. Ő maga viszont az említett gépszörny kisöccse mellett pózol a képünkön.

– A két hátsó mankókerék már az elsimított felületen halad, és az „úszó” módba kapcsolt hidraulika nem adja át a kátyúkun döcögő traktor szintváltozásait a grédernek. Ezek a gépek finom munkát végeznek. Nagyon gyakran édesapám jut eszembe, aki asztalosmester volt. Azt mondta nekem, amikor gyalult: nem erővel, érzéssel, fiam. Végül is a gyalu is nyeső, mint a gréder… Ezekkel a gépekkel olyan finom munkát lehet végezni, mint az apám gyalujával.

Mialatt lassan körvonalazódik bennem, mit is akar az Umwelt Kft. a MUMGÉP termékeivel, újabb kérdőjelek fogalmazódnak meg. Nevezetesen: ki tudja megfizetni ezeket a gépeket? És ha van is rá pénz, megéri-e? Jó esetben rendbe teszi egy egy-egy település határának útjait, eltünteti az útban lévő szilárd hulladékot, és mit csinál utána?

– Pontosan tudjuk, hogy ez a kérdés potenciális vevőinkben is felmerül – válaszol Tömösközi Sándor. – Az ilyen eszközök, különösen abban a minőségben, amiben mi gyártjuk és forgalmazzuk, nem olcsók. Felhasználóink azonban tudják, milyen pályázatokon lehet rájuk pénzt szerezni, és mi magunk is naprakészek vagyunk, hogy felhívjuk a lehetőségekre a figyelmet. Sőt igény esetén a pályázatírásban és a lebonyolításban is segítséget nyújtunk.

A gépsor megvásárlása és üzemeltetése akkor igazán gazdaságos, derül ki a továbbiakból, ha egy kistérség összefog a beszerzésére, és üzemeltetésére egy helyi gesztor vezetésével. A szakmai és marketing kérdésekben egyaránt felkészült üzletkötő szerint így megtalálható az optimális üzemeltetési méret. Ha pedig ez megvan, akkor a fajlagos költségek meglepően alacsony szinten állnak meg.

Magyar útra magyar grédert – ajánlja a honi ipar termékét a MUMGÉP Kft. és az Umwelt Kft üzletkötője, Tömösközi Sándor. ( 20-535-99-99 ts@mumgep.hu) És nem csak itthon. Amellett, hogy az országban mindenütt igyekeznek megtalálni a felhasználókat, már Szerbiában, és Erdélyben is jelen van képviselőjük.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése