Tömösközi Sándor

A MUMGÉP Kft. üzletkötője 

Szeged

szszb 30 és Tömösközi Sándor.jpgKözös akarattal, összefogással tegyünk útjaink állapotának javításáért! Gazda a gazdával, gazda az önkormányzattal és a szolgáltatást nyújtóval összefogva sikeresebb, eredményesebb gazdálkodást ígér…

– Egy jó úton tovább érsz – egészíti ki élőszóban cége hitvallását. Szatmári körútról érkezett éppen, ahol már több önkormányzat vásárolt gépeikből. Tyukod község az egyik, melynek polgármestere, Czibere József elégedett szavakkal nyugtázta e sorok írójának a gréder, vagy ahogyan a laikusok talán jobban ismerik, a földnyeső hasznát.

– Komplett gépsorról van szó – mélyed bele a részletekbe az egyébként mezőtúri illetőségű Tömösközi Sándor. – Meglévő munkagép hárompont-felfüggesztéséhez csatlakoztatható gréder, lapvibrátor, és kőtörő alkotja az együttest, de természetesen külön-külön is megvásárolható valamennyi az igénytől függően. Az értékesítést az Umwelt Kft.-vel partnerségben végezzük. Így nem csak a MUMGÉP Kft. már említett termékeit, hanem más cégek által gyártott, de kapcsolódó berendezéseket, és szolgáltatásokat is ajánlani tudunk.

A műszaki kérdésekben és nyelvezetben nagyon is otthonosan mozgó üzletkötőt arra kérem, valamilyen hétköznapi példán mutassa be, miként veszik hasznát tájegységünkön ajánlatukat a szélfútta homoktól ekevastörő kötött feketeföldekig.

– A gazdaságosság és innováció jegyében oldjuk meg a települések gondjait. A feltört régi utak, járdák anyagát, az épületbontásból keletkező sittet tüntetjük el. A település eldugott határrészeiben rég ott éktelenkedő építőipari hulladéknak is megoldódik a sorsa. A kátyús, rossz időben nehezen járható mezei, erdei utak profilját a földnyeső bakhátasra formálja, amin ezt a törmeléket elterítik. A kőtörő felaprítja, a vibrátor összedolgozza. Jöhet rá az aszfalt, vagy ilyen állapotában is használható, karban tartható.

Áldatlan állapotok tehetők így jobbá, hiszen gyorsabbá válik a betakarítás, szaporábbá a mezei, erdei munka, és rossz emlékké a sok tengelytörő kátyú.

Nem kerülhető meg néhány nagyon fontos műszaki jellemző kiemelése. Tömösközi Sándor nevetve idézi fel a régi szovjet óriás-földnyesőket, amelyeket lánctalpas monstrumok vontattak, és egy kezelő hátul vasülésen rázatva nyelte a port. Ő volt az, aki próbálta szabályozni menet közben a művelési szöget és a mélységet. Valóban, én is emlékszem rá, sőt ma is használnak még hasonlót nagyarányú tereprendezéseknél, gátépítéseknél. Ő maga viszont az említett gépszörny kisöccse mellett pózol a képünkön.

– A két hátsó mankókerék már az elsimított felületen halad, és az „úszó” módba kapcsolt hidraulika nem adja át a kátyúkun döcögő traktor szintváltozásait a grédernek. Ezek a gépek finom munkát végeznek. Nagyon gyakran édesapám jut eszembe, aki asztalosmester volt. Azt mondta nekem, amikor gyalult: nem erővel, érzéssel, fiam. Végül is a gyalu is nyeső, mint a gréder… Ezekkel a gépekkel olyan finom munkát lehet végezni, mint az apám gyalujával.

Mialatt lassan körvonalazódik bennem, mit is akar az Umwelt Kft. a MUMGÉP termékeivel, újabb kérdőjelek fogalmazódnak meg. Nevezetesen: ki tudja megfizetni ezeket a gépeket? És ha van is rá pénz, megéri-e? Jó esetben rendbe teszi egy egy-egy település határának útjait, eltünteti az útban lévő szilárd hulladékot, és mit csinál utána?

– Pontosan tudjuk, hogy ez a kérdés potenciális vevőinkben is felmerül – válaszol Tömösközi Sándor. – Az ilyen eszközök, különösen abban a minőségben, amiben mi gyártjuk és forgalmazzuk, nem olcsók. Felhasználóink azonban tudják, milyen pályázatokon lehet rájuk pénzt szerezni, és mi magunk is naprakészek vagyunk, hogy felhívjuk a lehetőségekre a figyelmet. Sőt igény esetén a pályázatírásban és a lebonyolításban is segítséget nyújtunk.

A gépsor megvásárlása és üzemeltetése akkor igazán gazdaságos, derül ki a továbbiakból, ha egy kistérség összefog a beszerzésére, és üzemeltetésére egy helyi gesztor vezetésével. A szakmai és marketing kérdésekben egyaránt felkészült üzletkötő szerint így megtalálható az optimális üzemeltetési méret. Ha pedig ez megvan, akkor a fajlagos költségek meglepően alacsony szinten állnak meg.

Magyar útra magyar grédert – ajánlja a honi ipar termékét a MUMGÉP Kft. és az Umwelt Kft üzletkötője, Tömösközi Sándor. ( 20-535-99-99 ts@mumgep.hu) És nem csak itthon. Amellett, hogy az országban mindenütt igyekeznek megtalálni a felhasználókat, már Szerbiában, és Erdélyben is jelen van képviselőjük.

Szerző: 2018. 01. 17.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Lisztománia

Tüttő József alkotása 50x30cm, olaj/MDF. “Lisztománia, üzenet a Liszt érzékenyeknek!!” Rossz vicc, kicsit megengedtem magamnak az áthallás mókáját. Tüttő József jó humorral sajátos komponálással terítette elénk nagy zeneköltőnk jellemzőit: az... Tartalom megtekintése

Hitler Sasfészke Berchteschgadenben

Elérhetetlen, megközelíthetetlen, bevehetetlen… Már-már népmesei jelzők is feltűnnek az egykori náci vezető Salzburg mellett, ám mégis Bajorországban felépített rejtekhelyével kapcsolatos legendákban. Még a háború után is jó ideig megismerhetetlen volt... Tartalom megtekintése

Alkonyattól pirkadatig

Tüttő József alkotása60x90cm Olaj/MDF. A téma örök, a feldolgozások többsége ismert, de ez az egyéni, összetéveszthetetlen stílre fel kell kapni a fejet!!! A komor színhasználattal az állatok robusztussága is alátámasztott, a... Tartalom megtekintése