Senki sem tökéletes

Csiporka és Bíborka meseígéretet tesz

A vasárnap a hátizsákok megvarrásával egy pillanat alatt eltelt. Estére a ceruzák frissen hegyezve pihentek a tolltartókban, mellettük munkára készen állt a radír, és a hegyező is. A füzetekre Ibi ráírta a két bogárka nevét, és mindent bepakoltak a zsákokba.

– Hogyan fogom felismerni a ceruzáimat? – aggodalmaskodott Bíborka. – Biztosan sokunknak lesz hasonló! Gondolom, nem túl sok gyár készít bogár méretű taneszközöket…

– Teljesen igazad van! – mondta Ibi, majd felállt, és a konyhapulthoz ment.

Kivett egy jó éles kést, és visszaindult a lányokhoz.

– Mi, mi, mit akarsz azzal???? – kezdett remegni a pillangó.

– Csak nem képzeled, hogy Ibi bántani akar bennünket?! – lökte meg egy kicsit Csiporka, hogy visszatérjen a pillangó józan esze, ő maga meg felágaskodott kíváncsiságában, hogy megtudja, hogyan segíthet a nagykés a probléma megoldásában.

Ibi kiszedegette az összes ceruzát a két tolltartóból, és a hegyezetlen végük felől egy kis részen lehántotta a késsel a színes bevonatot, majd alkoholos filccel, nyomtatott nagy betűkkel ráírta a felére, hogy Csi, a többire meg, hogy Bí.

– Mi az a csibí? – értetlenkedett a pillangó.

– Hát, a neveink kezdete – fejtette meg egyszerűen a rejtélyt Csiporka. – Remélhetőleg a többiek nevei másképp kezdődnek majd az osztályban!

– És ha mégsem – mosolyodott el Ibi –, akkor teszünk rájuk egyéb jelzést is! De most aztán alvás, mert holnap korán kell kelnünk! A kapott ismertető szerint fél nyolckor már ott kell lennetek!

– És…, ugye bejössz velünk egészen az iskoláig? – kérdezte aggodalmasan Bíborka.

– Hát persze! Amíg meg nem szokjátok a Bogársulit, minden nap bekísérlek benneteket. Jó lesz így?

– Jó bizony! – nyugodott meg a pillangó, akire ismét rátört a minden újtól való félelem.

– És, ha már én is folyamatosan tudok repülni, akkor meg a bejárattól majd együtt végigszállunk a Flamingó sétányon! – reménykedett Csiporka, aki ezzel elmondta élete legnagyobb vágyát is.

Aztán gyorsan lezuhanyoztak, megágyaztak. Már majdnem elaludtak, amikor Ibi megszólalt:

– Ígérjétek meg, hogy soha nem fogtok aggódni azon, hogy mit szólok, ha az iskolában valami nem sikerül, vagy nem lesz olyan tökéletes, mint szeretnétek! Azt szeretném, hogy amellett, hogy sok-sok újat tanultok, nagyon jól is érezzétek magatokat! És még azt is szeretném, ha itthon mindent elmesélnétek! A jót, és a rosszat is… Azt úgyis tudom, hogy mindketten mindig a lehető legjobbra törekedtek! Rendben? – nézett a vállán ücsörgő bogárkákra.

– Akkor nem baj, ha nem leszünk mindenben tökéletesek??? – kérdezte óvatosan Csiporka Ibi kezét simogatva.

– De nem ám! Ahogy nincs mindenben tökéletes ember, úgy bogárka sincs – gondolom – mosolygott rá szeretettel Ibi.

Bíborka nem szólt egy szót sem, de láthatóan megnyugodva bújt a takarója alá, majd közelebb csúszott, és megmarkolta félálomban Ibi illatos hajtincsét.

***

(A szerző Facebook oldala ITT.)

Szerző: 2018. 09. 18.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Varázslat

Huszár Boglárka alkotása 60×60 cm. olaj, vászon. Nem is tudom mióta  áll  ez  a  nagyon  régi  épület,  kicsit  elvarázsolt  szépségével   kastély,  kicsit  bástya szerű  repkénnyel  befutott oldalával.  Az idő ... Tartalom megtekintése

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése