Fodrász-frász

Csiporka és Bíborka önállóan keresgél az interneten

Mire Csiporka felébredt, Bíborka már a számítógép előtt ült. Épp azon fáradozott, hogy az egér nyilát ráállítsa a google ikonjára.

– A fenébe! – morogta. – Igazán gyárthatnának bogár méretű eszközöket is!

– Várj! Segítek!  – ugrott oda Csiporka, és kettőjüknek egy szempillantás alatt sikerült a beállítás, és a bal gomb lenyomása. Így pár pillanat múlva a képernyőn megjelent a már ismerős kereső oldal nyitólapja.

– Mire vagy kíváncsi? – kérdezte Csiporka. – És…hol van Ibi? – nézett körbe nyugtalanul.

– Elszaladt a fodrászhoz. Teljesen elfelejtette, hogy bejelentkezett. Még jó, hogy a mobilja rácsörgött reggel, és kiírta, hová, és mikor kell mennie.

– Ezt mind értem – válaszolta a szóözönre Csiporka –, de mi az a fodrász???

– Azt én sem tudom… – szontyolodott el Bíborka is.

– Keressünk rá a neten!

Csiporka ráállította a lapközépi kereső sorra a nyilat, kattintott, majd begépelte: fodrász.

Vártak, vártak, de nem történt semmi.

– Ó, de gyagya vagyok! Nem nyomtam meg a továbbítót! Tudod – nézett Bíborkára –, az entert.

– Melyik az? Mutasd! – állt fel ugrásra készen Bíborka.

– Ott jobbra, az a furcsa alakú, nagyobb. Ráröppensz?

– Rá én! – lendült el a pillangó azonnal, majd jó magasról rápottyant a billentyűre.

A képernyő szinte azonnal megváltozott.

– Itt is van! „Fodrász (főnév) Szolgáltató iparos, aki férfiak hajának, bajuszának, szakállának nyírásával, …”

– De Ibinek nincs se bajsza, se szakálla!!! – vágott közbe Bíborka.

– Persze, hogy nincs, hiszen Ibi nő! Hallgasd tovább! Most jön a nős rész! – nyugtatta meg barátnőjét Csiporka. „… illetve nők hajának szépítésével, ápolásával, vágásával, göndörítésével, hajviseletük elkészítésével foglalkozik.”

– Jaaa, értem már! – nyugodott meg Bíborka. – Levágatja a haját – mondta, majd hirtelen eltorzult az arca, kimeredt a szeme. – Levágatja az egész hajáááát???

– Gondolom, nem! – kacagta el magát Csiporka. – Azt nemigen lehetne szépítésnek nevezni, ha egy nő pucér fejjel rohangál, ráadásul a saját akaratából.

– Úgy gondolod? Remélem, igazad lesz! – mondta a pillangó minden meggyőződés nélkül.

Mire ezt kimondta, nyílt az ajtó, és Ibi lépett be mosolyogva.

– Ó, de örülök, hogy van hajad! – robbant ki a megkönnyebbülés Bíborkából.

– Miért ne lenne?! – lepődött meg Ibi, aztán kitárta az ajtót, és felszedegette az ajtófélfa mellé lepakolt szatyrokat, mert a kulcs előkeresgéléséhez, és a zár kinyitásához szüksége volt a kezeire.

– Megkerestük az interneten, hová is mentél. És oda volt írva, hogy a fodrász levágja a hajat… – mondta a kis pille.

– Óóóóó, de buta vagyok! Megint olyat mondtam, amit meg kellett volna magyaráznom, de persze eszembe sem jutott! – gondolkodott el Ibi, majd jóízűen felkacagott. – Csak nem azt hitted, hogy csurig vágatom a hajam??

– Hát,… tartottam tőle… – röpült Bíborka Ibi fejéhez, és körbesimogatta a kissé rövidebb, barnásvörös tincseket. – Nektárillatod van! – szippantott egy nagyot vágyakozva, mert akkor jutott eszébe, hogy a gépezés közben meg is feledkeztek a reggelizésről.

– De ugye nem eszel meg? – kacsintott rá Ibi, mert akkor nem tudom megmutatni, mit is rejtenek a szatyrok!

– Hát nem csak élelmiszereket vettél? – ugrott fel rögtön Csiporka, aki eddig csendben figyelte a túl nősnek minősített párbeszédet.

– Nem hát! Hétfőn kezdődik az iskola! Füzeteket, radírt, hegyezőt nem tudunk itthon készíteni!

– Bevásároltad a sulicuccainkat?? – ámult el Csiporka, és apró szárnyait csattogtatva, félig szállva, félig ugrálva igyekezett Ibihez.

Megölelte, és a fülébe súgta: – Köszönöm!

***

Szerző: 2018. 09. 11.
Ha még nincs közöttünk, csatlakozzon most az Unokáink is olvasni fogják oldal kedvelőihez a Facebookon!

Hasonló

Az út  

Tüttő József alkotása Szinte  meggyötört  arcok,  holott  egy  életút  harcosai  a  születéstől  a  végsőkig.  Egyetlen  ember  akinek  annyiszor változik az  arca,  ahány állomást  tudhat  maga mögött.  Hogy sejthetnénk  gyermekkorban,  milyen ... Tartalom megtekintése

Pomaranski Luca portréja

Huszár Boglárka alkotása Csak általánosságban  szabad  beszélni, én  mégis  a portrézást  találom a legizgalmasabb alkotói  munkának.  Huszár  Boglárka  ragyogó   képet festett  Lucáról,  aki csak  éppen  bekukkantott  a  vászonra, hogy ... Tartalom megtekintése

Pince bejárat, Tokaj

Bíró  Ernő alkotása 30×42 cm, akvarell Ebben a rémítően  szomorkás időben  vágyódva  nézhetünk  erre  a  Bíró Ernő  által   megpingált  képre. Kirobbanó  fényekben  pompázik   a  pince  tetején  dúsan  hajtó ... Tartalom megtekintése

Emlék

Ősz Zoltán alkotása 25×30 cm, pasztell. 2024 “Jaj, a gyerekkor mily tündéri kor volt: egy ködbe olvadt álom és való, ha hullt a hó az égből, porcukor volt, s a... Tartalom megtekintése

Csend a sziklák tövében

Biszák László alkotása 35x60cm. Lüktető  világunk   tele  van  meglepetéssel,  olyannyira,  hogy  belefér  bármilyen  szokatlan  torz,  pszicho,  sci fi,  csak  rettentsen! Nehéz  elhatárolódni,  nehéz kimaradni,  így  azután     egyszer... Tartalom megtekintése